Startpunt 'stichting Weeskinderen in Rwanda'
 stichting Weeskinderen in Rwanda
Start | Projecten | Donaties           De stichting | Werkgroep | De Derde Kamer | Contact | ANBI

de Stichting Weeskinderen in Rwanda

Op 10 oktober 2000  is de Stichting notarieel vastgelegd en ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder nummer 17128822.

Doel van de Stichting is hulp bieden aan kansarme weeskinderen in Rwanda in hun primaire behoeften waarbij voeding, gezondheidszorg en onderwijs centraal staan.

De stichting is aangemerkt als “Algemeen Nut Beogende Instelling” (ANBI) door de Belastingdienst. Klik hier voor meer informatie.


Onze ervaring

Hulpverlenen kan eenvoudig en hoeft geen massa’s geld te kosten. De primaire behoeften – schoon drinkwater en voeding – zijn voor iedere mens het belangrijkste in het leven, het is noodzakelijk om daarmee te beginnen.
Hulpverlenen is mensen motiveren, activeren en verantwoordelijkheid geven en het gevoel geven dat ze iets betekenen. Materialen die nodig zijn betalen, rekeningen en rapportrapportages laten overleggen. Zelf de projecten bezoeken en controleren. Luisteren en kijken wat er nodig is. Wat er wordt gedaan moet passen bij de leefwijze, omgeving en omstandigheden van het land. Het is heel belangrijk dat er betrouwbare contactpersonen ter plaatse zijn, in dit geval in Rwanda. Zij volgen dagelijks de werkzaamheden en brengen verslag uit. Zelf moet je gedisciplineerd, eerlijk en integer blijven. Vriendschap geeft een band, geeft vertrouwen en veel vreugde om samen iets te realiseren.

Hulpverlenen is met je hart kijken.        

Ria van de Ven-Gijsbers


Lees meer over het onstaan:
  1. Ontstaan van de hulpverlening
  2. Voorgeschiedenis en de eerste confrontatie
  3. Werk aan de winkel
  4. Verzending van hulpgoederen
  5. De niertransplantatie
  6. Stichting Weeskinderen in Rwanda

Copyright ©2004-2019 stichting Weeskinderen in Rwanda, Willibrorduslaan 34 Eersel Nederland www.weeskindereninrwanda.eu K.v.K. nummer te Eindhoven 17128822, NL58 ABNA 0538 0441 60 te Eersel